Krämig limefyllning i ett mjuksegt skal...
En succe bland alla provsmakare!
Vispa 2 ägg med 2 dl strösocker pösigt, tillsätt 100 gram smält smör och 1 krm salt, 1 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker. Blanda allt och fördela i aluminiumformar, 1 stor msk i varje form och det räcker då till ca 20 st.
Grädda i 200 gr i ca 10 minuter. De ska sjunka ihop något efter du tagit ut dem. Låt kallna.
Blanda 75 gram smält smör med 1,5 dl strösocker, 2 dl vispgrädde, 1 msk vetemjöl och saft och skal av två lime. Sjud upp under omrörning tills det tjocknar.
Fördela fyllningen i formarna.
Låt de stå en stund och stelna. Gärna över natten!
Alldeles gudomligt ljuvliga toppade med en klick lättvispad grädde...
Ät och njut!
Lisbeth
Å, va gott, är övertygad om att det är världens godaste limebakelser! Mari.
SvaraRaderaTack snälla du...
SvaraRaderaKänner mig lite ovan med allt m inläggen, men det blir väl bra med mkt övning.
Tack för en trevlig eftermiddag i stugan med dig Lisbeth! Limebakelserna är verkligen supergoda! Kram Maria H
SvaraRadera