Vispa 250 gram rumsvarmt smör med 2,5 dl strösocker pösigt, tillsätt 4 ägg. Blanda väl. Vänd ner 6,5 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker och 1 tsk bakpulver.
Bred ut hälften av smeten i en stor smord springform.
Riv 4 äpplen grovt och blanda med 1 tsk kanel. Bred ut äppelfyllningen över smeten och ha på resterande kaksmet.
Strö över en blandning av 2 dl råströsocker, 2 dl vetemjöl, 1 tsk kanel, 1,5 dl kokos och 125 gram smält smör.
Grädda i ca 60 minuter 175 grader.
Ätes med ett lass vaniljvisp!!!
Trevlig helg,
Lisbeth
Den såg ju sanslöst god ut.
SvaraRaderaMåste prova den....
Malin
Men du den såg farligt god ut.Jag älskar äppelkakor :)
SvaraRaderaKram Viveka
Visst är äppelkakor ALLTID goda... En stor favorit!
SvaraRaderaMå gott!
L
Hallå där, ja, vad ska man säga, det tar aldrig slut på dina goda recept, hela du är ett receptmirakel! Så gott, jag skulle nog kunna fika ihjäl mej hos dig! Hälsn från, gissa var, jo Mora: ) Mari. Å vilken härlig chokladfudge! Den skulle jag vilja smaka och vilket fint hjärta Maria fick!!!
SvaraRaderaHer var det fantstisk mye lekkert! I dag vil jeg bake.....Hege
SvaraRaderaMmmm! Vad god den ser ut!! Sitter nästan och dreglar när jag kikar på dina recept.. Väntar bara på att jag ska få vatten till köket så att jag kan prova några av dem!
SvaraRaderaHoppas du haft en fin helg!
Kram
Kristina
I världens bästa saffranskaka står det att man ska i vispgrädde. Ska den var vispad lr ovispad?
SvaraRaderaSanslöst goda kakor och nya recept igen.
SvaraRaderaHmmmmmmmm, måste nog gå på diet snart!
;-)
Vilken underbar blogg! Tack för inspirationen.
SvaraRaderaSka prova flera av recepten till jul.
Hälsningar Susanne
Tusen tack för det J hämtade! Vilken god lycka: ) Mari.
SvaraRaderaTack för berömmet! Kul!
SvaraRaderaSkriver jag vispgrädde menar jag ovispad grädde.. Ska tänka på att vara tydligare.
Lycka till!
Lisbeth