lördag 22 november 2008

Äpple & kokosströsselkaka

En saftig mycket god äppelkaka!

Vispa 250 gram rumsvarmt smör med 2,5 dl strösocker pösigt, tillsätt 4 ägg. Blanda väl. Vänd ner 6,5 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker och 1 tsk bakpulver.

Bred ut hälften av smeten i en stor smord springform.

Riv 4 äpplen grovt och blanda med 1 tsk kanel. Bred ut äppelfyllningen över smeten och ha på resterande kaksmet.

Strö över en blandning av 2 dl råströsocker, 2 dl vetemjöl, 1 tsk kanel, 1,5 dl kokos och 125 gram smält smör.

Grädda i ca 60 minuter 175 grader.
Ätes med ett lass vaniljvisp!!!

Trevlig helg,

Lisbeth





11 kommentarer:

  1. Den såg ju sanslöst god ut.
    Måste prova den....

    Malin

    SvaraRadera
  2. Men du den såg farligt god ut.Jag älskar äppelkakor :)

    Kram Viveka

    SvaraRadera
  3. Visst är äppelkakor ALLTID goda... En stor favorit!

    Må gott!

    L

    SvaraRadera
  4. Hallå där, ja, vad ska man säga, det tar aldrig slut på dina goda recept, hela du är ett receptmirakel! Så gott, jag skulle nog kunna fika ihjäl mej hos dig! Hälsn från, gissa var, jo Mora: ) Mari. Å vilken härlig chokladfudge! Den skulle jag vilja smaka och vilket fint hjärta Maria fick!!!

    SvaraRadera
  5. Her var det fantstisk mye lekkert! I dag vil jeg bake.....Hege

    SvaraRadera
  6. Mmmm! Vad god den ser ut!! Sitter nästan och dreglar när jag kikar på dina recept.. Väntar bara på att jag ska få vatten till köket så att jag kan prova några av dem!

    Hoppas du haft en fin helg!

    Kram
    Kristina

    SvaraRadera
  7. I världens bästa saffranskaka står det att man ska i vispgrädde. Ska den var vispad lr ovispad?

    SvaraRadera
  8. Sanslöst goda kakor och nya recept igen.
    Hmmmmmmmm, måste nog gå på diet snart!
    ;-)

    SvaraRadera
  9. Vilken underbar blogg! Tack för inspirationen.
    Ska prova flera av recepten till jul.
    Hälsningar Susanne

    SvaraRadera
  10. Tusen tack för det J hämtade! Vilken god lycka: ) Mari.

    SvaraRadera
  11. Tack för berömmet! Kul!
    Skriver jag vispgrädde menar jag ovispad grädde.. Ska tänka på att vara tydligare.

    Lycka till!
    Lisbeth

    SvaraRadera