Har bakat dessa i många varianter, men idag blev vi sugna på
godingarna igen...
Saffransbullar är alltid smaskens!
Smält 100 gram smör, tillsätt 5 dl mjölk och låt det bli fingervarmt. Ha i 1 pkt saffran och blanda.
Häll i en degbunke, lös upp 1 pkt jäst. Tillsätt 1 tsk salt, 1 dl strösocker och ca 12-14 dl vetemjöl. Rätt lös deg, det blir saftiga bullar då..
Jäs i ca 40 minuter.
Baka ut till en rektangel med så lite mjöl ytterligare som möjligt. Bred på en fyllning bestående av 100 gram rumsvarmt smör, 1 dl strösocker, 1 tska vaniljsocker och 100 gram finhackad vit choklad.
Forma knutar, eller rulla ihop och skär bullar till pappersformar. Blir ca 20 bullar av satsen.
Jag lägger knutarna på bakplåtspapper.
Jäs ytterligare ca 20 minuter på plåtarna.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 225 grader ca 12 minuter.
Vi njuter till eftermiddagsfikat!
Mums!
Lisbeth
7 kommentarer:
Härlig blogg som har fått mig att börja baka igen. Kanonbra med recept på bröd med dinkelmjöl för mig som försöker unvika vetemjöl så gott jag kan. Din blogg har blivit min receptsamling.
TAck, tack
Sonia
hej!
jag har varit inne på din blogg och tittat varje dag i någon vecka nu så jag bestämde mig för att lägga till en länk i min lista så det bara är att klicka vidare, tack för massa goda recept!
Mmmm, ja tack, dessa bullar är sjukligt goda!!! ; ) Mari.
Tack kära ni!!!
Vad trevligt att jag kan inspirera några att baka...
Det får inte glömmas bort i stressiga vardagen. Att baka är terapi om något, du skapar, sprider väldoft och det blir gott!
Lev här & nu!
Njut!!!
Lisbeth
hej lisbeth! du är expert på att kunna få till så mycket gott.. kakor,efterätter,matbröd...
man kan inte låta bli att gå in o kika. om de ska va nåt i dag..
tackar för du delar med dej...
kram f kerstin
Å va gott, blev riktigt sugen. Gjorde dom med vit choklad och pinje till 10-åringens kalas, blev mycket uppskattat! Provade dina havrekakor med vit choklad men mina blev mer som skorpor, hade dem nog inne lite för länge. Hur som helst så ansåg jag dem lite misslyckade även om det inte var något fel på smaken alls! Jag tog hela burken till jobbet och skrev "misslyckade kakor/skorpor, håll till godo!" på en post-it lapp. Du kan tro att de var populära =0) De säger att jag gärna får misslyckas fler gånger om det kommer dom till godo =0)
Fortsätt inspirera med smaskiga recept! Kram Linda
Dessa saffransbullar gjorde succe`på fikabordet i går kväll. Jag delade med mig av mitt "bak", så det var fler supernöjda bullätare i går kväll. Självklart talade jag om att receptet kommer från dej Lisbeth och denna bagarstugans blogg.
Det är så underbart med dessa lite nyare smaker, ljuvligt goda blev dessa bullar. Till er som ännu inte har bakat dessa, GÖR DET !
Kram...........TINA
Skicka en kommentar