Min syster Tina bjöd på en godiskaka
som fastnade i min 8 årings själ...
Hon fick receptet och nu smaskas det vill jag lova...
1 burk jordnötssmör blandas med 1 dl strösocker, 2 dl ljus sirap och 2 tsk vaniljsocker i en stor kastrull. Värmes försiktigt ihop, ska inte koka.
Ta av från värmen och blanda i 9-10 dl Rice Krispies.
Bred ut i liten långpanna. Platta till och bred över 200 gram smält mjölkchoklad ( el mörk om du vill).
Ställ kallt att stelna.
Skär små rutor så får du ta flera...
Tack moster,
hälsar vi!
Lisbeth
10 kommentarer:
Detta kallas bakgener!!! Lägg upp dessa och de från de två inläggen nedan på ett fat och jag kommer på studs: )
Ok! :)
Du är välkommen...snart dags för att träffas för kafferep!!!
Ha det bra!
Lisbeth
mums va gott, vi köpte nyss ekologisk jordnötssmör men vi har inte rice krispies, undr om man kan ta nåt annat istället? hm....
Hej Leila!
Testa vanl cornflakes so krossas lätt.
Blir säkert också kanon.
L
MMM!
Detta är vår familjs favoritgodis varje jul. Det blir ingen jul om inte dessa ligger i den vanliga hjärtburken på gottebordet julafton.
Kram
Ann
Hej!
Mmm..de här låter gött!! *fniss*
Måste spara detta recept..passar mig som är en stor gotte gris =)
Ha de!
Kraam från Benita
Det är nästan som mitt recept, fast jag har Special K, tycker det blir godare, och så är det även lite kokos i. Mums.
Ha en skön söndag!
Anna
Måste planera in detta på min inköpslista, har aldrig crisp och jordnötssmör som standardingredienser hemma.
Gjorde dessa för andra gången idag. Denna gång tillsammans med dotter Ellen. Sen hade vi kalas i garaget. Vi firade att vi köpt ny bil. Knäppt va?
/Matts
NU ska jag göra de här!! Idag bakas det vettdu! :)
Skicka en kommentar