En smaskig variant på bullar!
Farinsocker blir ju lite kola-aktigt i smaken...
Jag tycker bäst om den i mjuka påsarna, den är mest lik gammeldags farinsocker.
Gör en bulldeg!
Smält 100 gram smör och tillsätt 5 dl mjölk, låt bli fingervarmt.
Häll i degbunken och lös upp 1 pkt jäst. Tillsätt 1 tsk salt, 1 krm kardemumma, 1 dl strösocker och till sist ca 11-12 dl vetemjöl.
Låt jäsa i ca 40 minuter.
Baka ut en rektangel och bred på fyllningen som består av 100 gram rumsvarmt smör, 2 tsk vaniljsocker och 2 dl farinsocker.
Vik ihop och forma dina bullar, knutar eller ev längder. Det blir ca 20-25 bullar.
Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper ca 20 minuter ytterligare.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 10 minuter, 225 graders ugn.
Godisbullar!
Lisbeth
9 kommentarer:
Åh, mums va gott!...farligt å titta in här före lunch..jag är ju vrååålhungrig! :)
Ha en fin vecka! Kram
mmmm..låter ju jätte gott, just nu väntar jag på att degen till Butterkaka med blåbär och vanilj skall jäsa klart, ska bli super gott, hoppas jag ;) Några goa vänner kommer imorgon och jag tänkte bjuda på något nytt.
ha det gott!
Oh, vad gott med nybakta bullar! Spännande och annorlunda fyllning =) Men blir det inte mycket Farinsocker?
Hej!
Nejdå det ska vara så att det knappt går att få ihop fyllningen... Allt för att den goa farinsmaken ska komma fram!
L
Vad vårigt och fint det ser ut! Härligt att baka bullar - man får göra av med så mycket energi:-)
Hej!
Vilken härlig blogg du har, det bara vattnas i munnen på mig. Jag kommer absolut låna några recept av dej.
Kram Malin
Hej och tack för det goda tipset!
Har tidigare idag bakat en omgång med dessa urgoda bullar. Killarna ska på utflykt till naturskolan i morgon så då blir det bullar till fikat. Må så gott. //Maria
mums så gott här är frysen tom på bullar som vanligt. Med 4 trollungar och en man som älskar bullar så finns det inte mycket kvar.
KRam Tess
Mmm va goda de såg ut och det lät gott också! Så söt Wille blivit!
Butiken i morg med, kanske syns? Annars en annan dag, vi hörs!! Mari.
Skicka en kommentar