söndag 3 maj 2009

Kryddig kaka



En god mjuk kaka som är busenkel att göra...
...och oftast har man alla ingredienser hemma...
Kryddorna kan man naturligtvis variera mängd och sort, ta tex nejlika o ingefära
för julig smak, eller bara kardemumma...

Blanda 2 ägg med 1 dl farinsocker, 2 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker. Rör ner 100 gram smält smör och 1 dl gräddfil/mjölk/youghurt/fil och (idag tog jag) 2 tsk kanel och 1 tsk kardemumma. Tillsätt också 3 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver.
Blanda väl.
Häll i smord avlång form, ca 1,5 l.

Grädda i ca 35 minuter i 175 grader.

Gott till kaffet &
saften i trädgården!

Lisbeth

7 kommentarer:

Vardags-mirakel sa...

Mums vad gott! Jag gillar allt med kanel, ha det bra kram Eva.

SKOGSHUSET sa...

Hej! Hittade din blogg idag från Leilas sida - underbara bakverk du visar här! Jobbar du med det till vardags eller är det "bara" ett stort intresse? Älskar att baka, men tyvärr försöker maken hålla igen så jag får ju inte fresta honom för mycket:-)

Laura sa...

Hej! Vilken underbart mysig blogg du har! Lägger till dig på min lista på min blogg. Hit återkommer jag gärna :) massa gott du gör!

Bibban sa...

Det låter enkelt och gott..måste testa den med...det blir mycket baka nu tack vare dig
Kramar Bibban

Anonym sa...

Vad mycke gott du har på din blogg. Men, skall det vara både farinsocker o strösocker???Hej

Lisbeth sa...

Heej, det ska vara både och i denna kaka...
// Må gott.
Lisbeth

Anonym sa...

Har just bakat denna kaka, bytte ut 1 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl, passar till en kopp te. Tack för receptet.
Ewa