Hittade ett recept på rabarbermazarinkaka...
Jag gjorde så här...
Gör en pajdeg av 3 dl rumsvarmt smör, 3 dl vetemjöl, 1 ägg och 1 dl strösocker. Tryck ut i en liten långpanna, fungerar också i en stor springform.
Förgrädda skalet i 10 minuter i 200 grader.
Gör fyllningen under tiden...
Vispa 4 ägg med 200 gram grovriven mandelmassa, tillsätt 100 gram smält smör, 2 tsk bakpulver, 1 krm med bittermandelessens och 1 dl vetemjöl och vispa lite till.
Häll i fyllningen i det förgräddade skalet. Strö över ca 3 st stora rabarber skurna i småbitar.
Grädda ytterligare i 15 minuter i 175 grader.
Låt kallna, ringla sedan över en florsockerglasyr ( 2 dl florsocker utrört i 1 msk vatten, om du vill ett par droppar grön karamellfärg för annan effekt...)
Lycka till!
Lisbeth
6 kommentarer:
Men så gott, ha precis tagit upp rabarber ur frysen (våra är ju inte riktigt plock klara än här uppe)och så hittar jag ett perfekt recept..
Men det sket sig, hade ingen bittermandelessens hemma..
Jaja får lagra receptet i stället..
Mmmm, bara namnet rabarbermazarinkaka... det både låter och ser gott ut, ha en trevlig kristihimmelsfärdsdag! Mari.
Hej
Vilken härlig blogg du har. Vilka kakor och bakverk. Hit kommer jag gärna ofta och hämtar inspiration. Välkommen till mej också.
Kram Birgitta
Hei Lisbeth!
ÅÅh, Rabarbara som er så himla godt! Det får frem herlige minner fra da jeg var barn, der vi satt med store kopper med sukker og smattet og grinte på nesa. Ja det kunne jo bli litt i det sureste laget :) Men pai,kake og grøt gikk ned på høykant. Jeg har ingen rabarbara selv men kansje hvis jeg spør pent kan på en bunt av naboen.
Ha en trivelig helg!
Klem/Aina
Mums!! Älskar rabarber, ska testa genast. (vilken tur att jag har en ledig stund just nu:)).
Tycker väldigt mycket om din blogg, recepten är suveräna.
Trevlig helg!
//lisamaja
Gud så gott det lät! Blir så fascinerad av din oändliga variantion.
Skicka en kommentar