En frisk rulltårta är alltid gott!
Servera med färska jordgubbar så är det en fin dessert!
Vispa 4 äggulor pösigt med 2 dl strösocker. Tillsätt 1 dl potatismjöl, 2 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker. Blanda väl.
Bred ut i en bakpappersklädd plåt.
Vispa 4 äggvitor till marängsmet, tillsätt 2 dl strösocker och vispa lite till.
Mal ca 100 gram sötmandel och blanda i.
Bred marängsmeten ovanpå den andra.
Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper, låt kallna.
Blanda 1 burk mascarpone med 1 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker och 3 msk honung.
Bred på den kalla botten och rulla ihop från långsidan. Låt gärna ligga lite svalt en stund.
Som sagt!
Jordgubbar till...
Lisbeth
8 kommentarer:
Nämen välkommen tillbaka!! Detta lät verkligen "flådigt", bara rulltiteln liksom: ) Vi hörs och så ses vi nästa måndag!! Mari.
Låter super gott!tar med mig receptet:)
/S
Åhhhh här kan man inte gå in utan att blir sugen på en fika med X antal kakor till:)
Emmalill
Hej, du missar väl inte min tävling!
http://bagerskan.blogspot.com/2009/08/tavling.html
Kram Karin
ojojoj vad gott det låter! mmm...
Hej!
Vill bara tacka dej för att du förgyller min tillvaro.Är ofta inne på din sida och kikar och låter mig inspireras. Tack för att du så generöst delar med dig av alla underbara recept.
Kram Lotta
Näe fy vad gott det låter! Måste prova det någon gång. Här blev det enkla chokladmuffins med chokladfrosting på ikväll :)
Ho ho.., TÄVLING på gång, var med du oxå!!
Ha en underbar vecka
Kram
Marianne
Skicka en kommentar