måndag 7 december 2009

Kanel & Banankaka med philadelphia!


En god kombination är kanel och banan!
Här i en mäktig, hållbar och framförallt
god kaka!
Med philadelphiaglasyr är det en riktig festkaka!

Vispa 200 gram rumsvarmt smör poröst med 2,5 dl strösocker. Blanda ner 3 ägg och vispa lite till. Vispa även ner 2 st väl mogna bananer.
Tillsätt 2 msk kanel, 1 msk vanilj, 2 tsk bakpulver, 4 dl mjöl och 3 msk gräddfil.
Blanda väl.
Häll i springform.
Grädda i ca 50-55 minuter i 175 grader.
Låt svalna i formen.

Gör glasyren;
Blanda 200 gram philadelphiaost, 50 gram rumsvarmt smör, 2 tsk vaniljsocker och 3 dl florsocker. Vispa ihop väl.
Bred på glasyren på den kalla kakan!

Sikta lite kanel över om du vill....

Mums!

Lisbeth

4 kommentarer:

  1. Banankaka är sååå gott!
    Kram Karin

    SvaraRadera
  2. Låter som en jättegod kaka! Jag blir så sugen på att baka när jag besöker din blogg :-)

    SvaraRadera