Ta det som ligger och skrotar på fruktfatet!
Här blev det nektariner, men passar med
Här blev det nektariner, men passar med
tex äpplen eller plommon också!
Vispa 200 gram rumsvarmt smör med 2,5 strösocker poröst.Tillsätt 3 ägg och 2 msk vaniljsocker. Blanda i 1 dl mjölk, 1 msk bakpulver och 4 dl vetemjöl. Blanda väl.
Häll i bakpappersklädd liten långpanna.
Grädda i 15 minuter i 175 grader.
Koka under tiden ihop 100 gram smör, 1 dl strösocker, 2 msk sirap, 1 dl grädde och flagad sötmandel, valnötter och hasselnötter. Sammanlagt ca 2 dl nötter/mandel.
Häll i bakpappersklädd liten långpanna.
Grädda i 15 minuter i 175 grader.
Koka under tiden ihop 100 gram smör, 1 dl strösocker, 2 msk sirap, 1 dl grädde och flagad sötmandel, valnötter och hasselnötter. Sammanlagt ca 2 dl nötter/mandel.
Skär frukten i bitar och lägg på den halvfärdiga kakan, bred försiktigt ut nötsmeten över frukten.
Grädda i ytterligare ca 10 minuter.
Skär i rutor när den svalnat.
Grädda i ytterligare ca 10 minuter.
Skär i rutor när den svalnat.
Godis med grädde till!
Lisbeth
Lisbeth