torsdag 25 februari 2010

Äppel & Kardemummamuffins!

Smaskiga muffins, som bakas med
rivna äpplen.
Saftiga och hållbara...
Vispa 2 dl strösocker pösigt med 2 dl matolja, tillsätt 2 ägg och vispa en stund till.
Tllsätt 1 stort rivet äpple, 1 tsk malen kardemumma, 1 tsk vaniljsocker, 1,5 tsk bakpulver och 3 dl vetemjöl.
Fördela smeten i ca 12 st muffinsformar, jag gräddar i en muffinsplåt.
Grädda i 12-15 minuter i 200 grader.
Ätes gärna ljumma...
Brygg en kopp kaffe och sätt Dig i
solen och njut av ljuset som kommer nu...
Lisbeth

7 kommentarer:

  1. Mmmm...dessa ska jag göra när tvätten och bäddningen är avklarad.
    Tack!
    Kram
    Ann

    SvaraRadera
  2. Rivet äpple är väldigt gott i både kakor och matbröd.
    Jag har bakat liknande muffins med äpple.Jag måste ju prova dina, för allt som du gör är toppen.

    SvaraRadera
  3. Hej
    Oj, så mycket smaskigt det var här då. Ska kika runt, det finns nog säkert något för en bantare här... hihi

    Ha det gott
    /Maggan

    SvaraRadera
  4. De ser härligt goda ut. :-)
    Stina

    SvaraRadera
  5. Mums mums. hur hinner du med allt bakandet. Och gott ser allt ut med.

    Ha en god helg
    Kram Cattis

    SvaraRadera
  6. Detta recept blir min sysslosättning nu på förmiddagen, Danke!

    SvaraRadera
  7. Supergoda blev dom, väldigt saftiga av äpplet, tom några dagar senare var de helt OK.
    Linda

    SvaraRadera