onsdag 17 februari 2010

Chokladtoscaruta!


Smaskiga chokladrutor kan vi inte få för många av...
Vispa 3 ägg pösigt med 2,5 dl strösocker och tillsätt 125 gram smält smör. Blanda ner 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver, 3 msk kakao och 3 dl vetemjöl.
Blanda väl.
Häll i mindre långpanna, ca 20x25 cm.
Grädda i ca 15-18 minuter i 175 grader. Den ska inte stelna till helt.
Blanda under tiden 125 gram smält smör med 1 dl vispgrädde, 3 msk sirap, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl strösocker och 200 gram kokos. (Nötter funkar också bra om du gillar det, eller blanda...)
Bred på toppingen på den nästan färdiga kakan och grädda i 175 grader i ytterligare ca 8-10 minuter...den ska få fin färg.
Mmm.
Njut.
Lisbeth

19 kommentarer:

  1. Välkommen tillbaka!

    Recept på långpannekakor är himla bra, de går fort att göra. Denna lät smaskens!

    Kram Marie

    SvaraRadera
  2. Welcome back!:) kul. Och mumsigt värre såg det ut;)

    SvaraRadera
  3. Välkommen tillbaka.Älskar långpannekakor går ju bara så snabbt.Ha en skön kväll varmkram Rita ♥

    SvaraRadera
  4. Heja kompis, du är här igen! Kul att se dig i går också, mmm den kakan såg farligt god ut! Vi hörs & mailas! Mari.

    SvaraRadera
  5. Oj så många läckerheter som fanns på denna nyfunna blogg.
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  6. Hej
    Så härligt med ett inlägg från dig. Mums, den där brukar jag göra ibland, farligt god är den!
    Ha de gott!
    Kram
    /Sara

    SvaraRadera
  7. Roligt att se att du är tillbaka igen! Välkommen =0)
    Kram Linda

    SvaraRadera
  8. Välkommen tillbaks till oss, OJ VAD DU ÄR EFTERLÄNGTAD. Hoppas du mår så bra som du bara kan Lisbeth!
    Massor av välkomstkramar till dej, och Lycka till med goda nya recept.

    Kramar/Tina

    SvaraRadera
  9. Hej!

    Vad kul att höra från dig - hoppas allt är bra! Den där kakan ser smarrig ut :)

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  10. Äntligen, som jag längtat efter dina fina bakverk.

    SvaraRadera
  11. Åh, välkommen tillbaka till bloggen, de har varit saknad!
    Anna-Maria

    SvaraRadera
  12. KUL att du är här igen! Ser fram emot en smaskig vår.
    Kram
    Ann

    SvaraRadera
  13. Åh, vad den ser god ut! Ha en bra dag, kram Eva.

    SvaraRadera
  14. Mmmmmm...

    Detta får blir fredagsmys (och lördagsmys och söndagsmys)!!

    Ha en bra dag!
    Camilla

    SvaraRadera
  15. Äntligen ett livs(/bak)tecken! :D Som jag har längtat och väntat! Min favvoblogg alla tider alla kategorier! :) Smask smask, en kaka till kaffet får det bli!

    SvaraRadera
  16. Kunde inte låta bli att provbaka med en gång...men min blev inte alls lika fin som din...det största problemet var att den inte ville bli klar, det tog minst dubbelt så lång tid, toscan, som jag hade hackade nötter i istället för kokos es jag inte hade kokos hemma, blev helt rinnig och flöt bara ut och bildade hål i kakan. men men, det smakar ju kalas ändå, fast någon fröjd för ögat blev det inte! :P

    SvaraRadera
  17. Åh!! va kul att du är tillbaks igen..
    Härligt med lite nytt att baka!!
    Ha en bra dag!
    kram wivi

    SvaraRadera
  18. Äntligen, nu kan vi börja baka igen :-)

    SvaraRadera
  19. Ja nu blev det ju en vanlig tosca, men det var länge sedan Tack för tipset!

    SvaraRadera