onsdag 26 maj 2010

Favorit Havrekakorna med Choklad!


Tänk att det alltid är så ljuvligt gott med Havrekakor!
Att sedan variera det man tillsätter i all oändlighet,
choklad, mandel & nötter, tranbär eller
torkade hallon...
Bara sååå gott alltid!

Vispa 200 gram rumsvarmt smör med 2,5 dl strösocker poröst. Tillsätt 2,5 dl vetemjöl, 4 dl havregryn, 1,5 tsk bikarbonat, 2 tsk vaniljsocker och 100 gram hackad mörk choklad.
Blanda allt väl.
Rulla ca 30 st små bollar och lägg på bakpappersklädda plåtar.
Grädda i 175 grader i ca 10-11 minuter.
Låt kallna på plåtarna.

Bara att blanda den kalla saften och
börja fika!

Lisbeth

5 kommentarer:

  1. MMm vad gott!! Sparar det direkt!!Perfekt till en härlig sommareftermiddag!! =)

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Tänkte lämna ett tips på en paj som jag inte bakat, men ätit! Underbar!!!!!
    http://www.steningevik.se/Pecann%F6tspaj__.html

    Må så gott
    /Karin

    SvaraRadera
  3. Ännu en gokaka! Tack för en jättetrevlig dag i går!!! Mari.

    SvaraRadera
  4. Oh vad jag gillar sådana enkla recept. En riktigt god kaka låter det som. Måste provas

    SvaraRadera
  5. My guests were a bit concerned having to eat cookies made by a recipe written in Swedish... But I did well and they loved the cookies! Love from Switzerland, Annemarie

    SvaraRadera