
Rabarber är vårens godaste "nyhet" tycker jag...
Så smakrik och och tyvärr ofta underskattad.
Nyttig lär den dessutom vara, så
ät rabarber gott folk!
Vispa 3 ägg pösigt med 2 dl strösocker, tillsätt 125 gram smält smör och vispa på lite till.
Blanda sedan i 4 dl vetemjöl, 3 msk punsch eller arraksessens, 1 msk vaniljsocker och 1 tsk bakpulver. Vispa en stund till.
Häll i springform.
Skär 4 st stänglar rabarber i småbitar, lägg i en kastrull med 1 dl vatten och 0,5 dl strösocker. Koka upp. Häll av vattnet och låt rabarbern silas av i durkslag.
Häll rabarbern över kaksmeten. Hyvla över 25 gram smör, strö över rikligt med flagad mandel och pärlsocker.
Grädda i 35 minuter i 175 grader.
Låt kallna innan du tar ur formen.
Till denna kaka passar lättvispad
grädde mycket bra!
Lisbeth
Ååååå, så sugen jag blev. Min rabarber är också alldeles för liten.
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaJag har länkat till din härliga blogg. Hoppas det är ok.
Kramen Milla