...lite annorlunda recept och lite stadigare än de vanliga bullar jag gör.
Men allt kan varieras!
Så här blev det denna gången...
Fördela 150 gram rumsvarmt smör i 6 dl vetemjöl, tillsätt 0,75 dl vispgrädde, 1 pkt jäst utrörd i 2 msk socker och 2 ägg.
Blanda allt ordentligt.
Ta upp den och knåda en stund, kavla ut till en längd, bred på 50 gram rumsvarmt smör blandat med 1 dl florsocker och 3 msk kanel.
Rulla ihop som en rulltårta, skär bitar och lägg med snittytan upp i pappersformar, det blr ca 20 st.
Låt jäsa i ca 1,5 timmar.
Pensla med ägg, strö på rikligt med pärlsocker.
Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.
Låt svalna.
Njut av en fika!
Lisbeth
8 kommentarer:
Låter jättegott, behöver absolut fler variationer på kanelbullen :-)
Det receptet snor jag rakt av.
Tack så mycket. :)
Ha det gott idag
låter jättegott...mmm...
kram
Skall genast testa , eftersom, det är helt slut i "bullfrysen". Låter väldigt gott och nyttigt ( hihi).
Kram på dej och tack för alla härliga recept.
Tina
gud vad gott!
Her ble jeg sultenfor dette så godt ut.
Med hilsen fra Mimmi-Leone
Gott,gott,gott!
Du har en award att hämta hos mig om du har lust.
Kram Anna-Lena
Hej Igen!
Jag bakade dessa bullar igår, de blev supergoda, dock blev mina lite torra, något tips på vad jag kan göra för att inte få dem så. Det går ju knappt att ha i mindre mjöl, eller....??
Kram//Tina
Skicka en kommentar