bjuder
bagarstugan
på till kvällsfikat...
Lägg 125 gram smör, 3 dl mjöl, 1 ägg och 3 msk socker i en skål.
Blanda allt till en pajdeg, som trycks ut i mjölad springform. Ställ kallt en stund.
Vispa 3 ägg med 1,5 dl strösocker pösigt. Tillsätt 2 dl grovt malen sötmandel, 1 dl vetemjöl, 5 droppar bittermandelessens och 75 gram smält smör. Blanda i 2 st grovt rivna svenska goda äpplen.
Häll fyllningen i den mördegsklädda formen och grädda i 175 g ca 40 minuter. Den ska ha stannat nästan helt. Låt kallna.
Blanda 2 dl florsocker med 1 msk äppeljuice/must till glasyr. Bred ut över kakan. Den är lika god efter några dagar... Och smakar utmärkt med vispad grädde!
Lycka till!
Lisbeth
Ditt första recept, hur gott lät inte det och vilken fin bild! Varmt välkommen till bloggvärlden kompis! Mari.
SvaraRadera