torsdag 13 november 2008

Världens bästa saftigaste saffranskaka

Gott är det med saffran!
Eller hur?
Jag bakar ofta med saffran och äter det gärna en vacker sommardag, känns mer oväntat och blir ännu godare då...
Och naturligtvis underbart en grå novemberdag med!
Vispa 4 ägg med 2,5 dl strösocker pösigt. Tillsätt 175 gram smält smör, 1 dl vispgrädde och 1 pkt saffran. Tillsätt 3,5 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver. Blanda väl.
Häll i smord form.
Grädda i 175 grader ca 40 minuter. Kolla noga på slutet, den ska precis ha stannat. Då blir den supersaftig...
Låt kallna i formen.
Njut!
Lisbeth


10 kommentarer:

  1. Såååå underbart gott med saffran synd att den har blivit så dyr!
    Jag ska då iallafall baka en så där mummsig kaka nån dag nu när vintertiden börjar krypa fram, å snön lägger sig på marken! Tack för att du lägger ut alla goda recept. Kram Emma

    SvaraRadera
  2. Tack! Det här ska jag prova :)

    Ska ju ha årliga adventsfikat och man måste ju förnya sig lite...

    Kram Ingela

    SvaraRadera
  3. Jag såg att du hade en bakbok.. Kan man beställa den? Du har så mycket gott!

    Ingela

    SvaraRadera
  4. Hej! För att få bakboken (häftet) skickat till sig:
    sinnetsgodauf@hotmail.com
    Tjejerna som gjort det i samarbete med oss säljer det denna vägen!

    Ha det bra!
    L

    SvaraRadera
  5. Hej Lisbeth!
    Hmm..ska jag avslöja mig..jo de var jag B som sa till dig i Tordags em i Bagarstugan att din blogg är väldigt fin, ljuvlig *fniss* =)

    Å va mumsigt med saffran, en av mina favorit kryddor.
    Måste bara prova denna kaka.
    Tack för alla dina läckra recept!!!

    Trevlig Helg!
    Kraaam / Benita

    SvaraRadera
  6. Den kakan är en dröm i sig och så gott med saffran, mums. Passar jättebra som variant till alla lussebullar. Kommer tillbaka och kollar lite senare när jag har fixat min onda axel, då ska det bli baka av. Jag har länkat dej till min sida, OK hoppas jag.

    Och du, vilken sötnos du har fått på bilden nedanför.

    Kramar Birgitta

    SvaraRadera
  7. Himmel vilken god kaka! Jag som älskar saffrans bullor och mjukkaka! Fint dekorerad var den med med blomor... Ha en bra helg, vi hörs! Mari.

    SvaraRadera
  8. Hej! Tusen tack för en trevlig morgon i bagarstugan! Gott som alltid! Kramar Maria H

    SvaraRadera
  9. Tack alla nya och gamla vänner... Och ja, Benita jag misstänkte nästan det! ...smil...
    tack tack så mkt för att ni gillar det ni läser.

    sköt om er!
    // L

    SvaraRadera
  10. Hejsan!
    Ser så gott ut,nu undrar jag om den går att göra glutenfri din saffranskaka?
    Hälsningar

    SvaraRadera