fotat av Mari / www.guldkantpalivet.blogspot.com
Så helt underbart ljuvliga saffransbullar!
Med en god fyllning med vanilj, vit choklad och pinjekärnor....helt oemotståndliga!
100 gram smör smältes och värmes med 5 dl mjölk och 1 pkt saffran till fingervarmt. Häll degspadet över 1 pkt jäst ( 50 gram), 1 tsk salt och 1 dl strösocker.
Rör tills jästen löst sig...Tillsätt ca 12 dl vetemjöl.
Jäs till dubbel storlek.
Kavla ut till en rektangel, bred över en fyllning av 100 gram smör, 1 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 100 gram hackad choklad och 1 dl pinjekärnor.
Vik degen dubbel och skär smala remsor, forma till knutar eller egen önskad form.Jäs ca 20 minuter.
Grädda i 225 grader ca 10-12 minuter. Låt svalna och sikta florsocker över.
Blir ca 20 små bullar eller 12 STORA!Mumsa på och NJUT!
Lisbeth Sexåringen hugger in på bullarna...
Hej, har gjort den underbara vita choklad fudgen med pistage nötter i flera omgångar och skall ge bort till familj och vänner i julklapp. Enda nackdelen var att den är så oemotståndlig att det var ganska många bitar som slank ner i min egen mun under tiden jag skar upp och la bitarna i papper!!!Ett tips till de som vill göra receptet, om man inte äter fudgen anska omgående funkar den bättre utan nötter, de blev lite sega vid förvaring i kyl.
SvaraRaderaTack för en fin och användbar blogg och GOD JUL!
Elisabet
De låter verkligen jättegoda!
SvaraRaderaHoppas att ni har haft en underbar julafton.
Kram Mari i Marieholm
Det ser helt uimotståelig ut!!Utrolig mye spennede du har her!:)
SvaraRadera