Smaskigt till decemberfikat...
Glutenfritt.
Vispa 4 ägg med 2,5 dl strösocker pösigt. Tillsätt 1 påse pepparkakskryddor ( eller 1 tsk av vardera kanel, kardemumma, malda nejlikor och ingefära), 1 dl potatismjöl samt 2 tsk bakpulver. Blanda väl.
Bred ut på bakplåtspapper i stor långpanna, grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter, 200 grader.
Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Låt kallna.
Gör en smörkräm av 150 gram rumsvarmt smör som vispas poröst med 1 äggula, 3 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker och rivet skal av 1 stor citron.
Bred på fyllningen på den kalla botten. Är det svårt att få ut den? Ha hett vatten i en kopp där du värmer slickepotten eller kniven du brer med...
Rulla ihop från långsidan.
Lägg kallt en stund...
MMM..
Gott som bara den.
Lisbeth
Hm, jag har namnsdag på julafton, och tänker att den är nog perfekt som eftermiddagsfika då, något fräscht...
SvaraRaderaLena
Heeej!! Men kära du var får du alla goda recept ifrån??? ;) Jag är såååå glad att jag hittade din fina blogg vännen!! Passionsfruktskakan under ska jag göra till Julafton!!!
SvaraRaderaKraaaammm
Vad kul att NI tycker det låter gott det jag skapar...
SvaraRaderaJag bakar av det som finns och det jag har lust att göra. Avskyr måsten och tycker om att hitta nya goda smakkombon.
Smaska på!
Lisbeth
Åh så smarrigt! Perfekt till adventsfikat!
SvaraRaderaJo jag testade din saffranspaj i helgen och jisses så god den blev! Det var så att vi fick slåss om sista biten här hemma! Haha.
Varma Hälsningar,
Jennie.
Provade det här receptet igår och bjöd på. Smaskens!!! Alla älskade den. Kul att jag hittade hit förrra veckan. Ska baka fler av dina smarriga recept så bantning får vi nog glömma ett tag...
SvaraRaderaKram, Marie