måndag 29 december 2008

Så goda Solrosbröd!

Prova de här otroligt goda matbröden nästa gång du bakar!
Smula ner 1 pkt jäst i degbunken. Tillsätt 5 dl fingervarmt vatten, 2 msk olivolja, 1 tsk salt och 1 msk honung. Blanda ut jästen...
Tillsätt 2 dl fiberhavregryn, 1 dl rostade solroskärnor och ca 8-9 dl vetemjöl.
Degen ska arbetas ordentligt.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Baka ut till ca 10-12 bullar som rullas i rostade solroskärnor och läggs på plåt.
Jäs i ytterligare ca 20 minuter.
Grädda i 225 grader ca 15 minuter.
Så gott!
Lycka till!

1 kommentar:

  1. Oj så mycket godheter jag missat!Du är ju fenomenal, och tack änb en gång, saffransbullarna och vörtlimpan gjorde succé! Ligger i feber, flunsan, suck..

    Vi hörs, Mari.

    SvaraRadera