Härligt mjuksega chokladkakor med valfria nötter!
Allas favorit tror jag, går alltid först på kakfatet...
Vispa 200 gram rumsvarmt smör med 3 dl strösocker poröst, tillsätt 2 ägg. Vispa lite till.
Tillsätt 2,5 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker och 0,5 dl kakao. Blanda väl.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på plåt. Det blir ett tunt lager.
Hacka 2 dl nötter (tex pekannötter, valnötter eller hasselnötter) medelfint och strö över smeten. Tryck till lite så de fastnar i smeten.
Grädda i 200 grader ca 12-15 minuter.
Dela i munsbitar när de fortfarnade är lite ljumma... Stelnar efter något.
MUMS säger hela familjen!
Lisbeth
Åhhh grymma! De ska jag minsann baka imorgon ;)
SvaraRaderaDu är bara bäst!
Kram Jenny
Och MUMS säger jag med! De var så himla goda!!! Fin bild med primulan bakom: ) Mari.
SvaraRaderaÅ mumma!
SvaraRaderaHär fanns många recept som jag vill pröva!
Härligt med bakblogg..
Trevlig helg!
Hälsn Kerstin
Å så gott det måste jag ta och baka en dag ,jätte fin blogg du har
SvaraRaderaså gott, så gott...gjorde liknande kakor till jul, underbart goda. Allt med hasselnötter i äter jag mer än gärna...
SvaraRaderaHa det bra. Kram Pirre
Näää, jag som lovat mig själv och maken att baka mindre! de där måste ju nästan betraktas som powerbars, jag menar mörk choklad och nötter är ju NYTTIGT...!
SvaraRaderaKram/Lena
...eller dock chokladkaka istället av banankakan?...
SvaraRadera...sänder en söndagsshälsning till bästa kaktjejen i stan! Och då menar jag inte bara vad gäller att baka.... Mari.
SvaraRaderavilken ljuvlig blogg ,man blir ju såååå baksugen .har provat många av dina recept och säger bara ljuvligt gott
SvaraRaderaMums säger även jag!
SvaraRaderaDessa ska jag testa att göra nu när jag har min fina Kitchen Aid... :)
Tack för dina snälla ord hos mig.
Kram Marie