Saftigt gott matbröd med solroskärnor och lite mosad potatis.
Bakat på vetemjöl, men känns ändå lite grövre... Byt ut mot dinkelvete om du vill!
Lös upp 1 pkt jäst i 5 dl fingerljummet vatten, tillsätt 2 dl solroskärnor, 3 små mosade eller grovt rivna kokta potatisar, 1,5 tsk salt, 2 msk olivolja och ca 11-12 dl vetemjöl.
Låt jäsa i 30 minuter.
Baka ut till bullar, som du doppar i lite solroskärnor och lägger på plåt.
Jäs igen, ca 15 minuter.
Grädda i 225 grader ca 15 minuter.
Blir ca 15 mindre bröd.
Bra sätt att ta rätt på överbliven kokt potatis, ger ett saftigt och matigt bröd...
Kvällsfikat klart!
Lisbeth
Skulle jag baka allt du kommer med skulle jag rulla fram...
SvaraRaderaKram Jeanette
Det både ser och låter gott!
SvaraRadera♥♥♥♥♥ Mari i Marieholm