måndag 23 februari 2009

Chokladkakor med havre & vit choklad


Smaskiga kakor som blir lite småsega.
En riktig godisbit till eftermiddagskaffet...

Smält 150 gram smör och blanda ner 2 dl muscovadosocker och 2 dl farinsocker. Låt det värmas ihop en liten stund.
Häll över i en bunke och vispa ner 2 ägg och 1 msk vaniljsocker.
Tillsätt 7 dl havregryn, 3 dl vetemjöl, 1 krm salt, 1 dl kakao och 1 tsk bakpulver.

Blanda väl. Hacka ca 100 gram vit choklad och rör ner.

Klicka ut chokladbollsstora bollar på bakplåtspappersklädd plåt.
Det blir ca 25 st medelstora kakor.

Grädda i 175 grader ca 14 minuter.

Låt kallna på plåten.

Mums!
Lisbeth

7 kommentarer:

  1. Gott! Nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till, jag har inte tillräckligt med tillställningar eller tillfällen att baka allt gott till! men dessa måste jag ju oxå testa nångång, nu börjar den listan bli riktigt lång =)

    (leilabakar.blogg.se)

    SvaraRadera
  2. Idag skickade jag GI dit pepparn växer, åtminstone för en stund...

    Om du någon gång har vägarna förbi Helsingborg måste du bara göra ett besök på Ebbas fik som är ett fantastiskt café i stark 50-talsanda. Allt är handplockat och kakorna är fantastiska.

    Det bidde ju ingenting roligt alls förra veckan när barnen hade sportlov, så idag hämtade ajg dem efter skolan och bjöd på stadsfika, det var uppskattat!

    Kram/Lena

    SvaraRadera
  3. MMMMmmmmmmm...låter underbart gott....måste prova...
    Jillsan

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Hittade hit idag o vilken fantastisk blogg!
    Får jag göra ett inlägg om dig? Med länk hit såklart!
    Jag älskar att baka o ännu mer att fika :)
    Detta är en blogg helt i mitt tycke!
    Ska prova hallonmuffins med vit choklad SNARAST!!
    Kram Jeanette

    ps. Wille är ett charmigt o coolt namn! Vår Wille är 9 år nu :)

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Det är farligt att gå in här!

    Kram mariette

    SvaraRadera
  6. Jag provabakade de här kakorna idag. Men smeten blev väldigt torr. Stämmer receptet? Smaken blev dock jättegod.

    SvaraRadera
  7. Hej anonym!
    Smeten blev ungefär som chokladbollssmet, rätt fast. Jag har provat igen och det verkar stämma.
    Hoppas det blev gott iallafall då.

    Lisbeth

    SvaraRadera