söndag 1 februari 2009

Godaste kardemummakakan!


Kardemumma i en kaka...
Alltid lika gott!
Här en mycket lättbakad variant, bara att röra ihop...

Smält 150 gram smör och häll i 2 dl filmjölk. Häll över i en bunke och tillsätt 1 ägg, 3,5 dl vetemjöl, 1 msk malen kardemumma, 2 tsk bakpulver och 1,5 dl strösocker. Blanda eller vispa ihop alltsammans.

Häll smeten i en smord form, strö över rikligt med pärlsocker och grädda i 30 minuter i 175 grader.

Låt kallna i formen.

Med hallon eller blåbär och en stor klick vispgrädde
är söndagseftermiddagen räddad!


Lisbeth

6 kommentarer:

  1. Hejhej!
    Ååå kardemumma de är en ljuvlig krydda. De här receptet måste jag bara spara och prova snart.

    Har ni provat med kardemumma i stuvade makaroner???
    De är makalöst gott kan jag lova, de receptet kommer ifrån mina bortgångna morföräldrar i hälsingland.

    Önskar er en skön 1:a februari vecka!
    Kraam från Benita

    SvaraRadera
  2. Vad kul med gamla recept! Jag ska garanterat prova makaronerna..
    Skön februari!
    Lisbeth

    SvaraRadera
  3. Tack för en ny variant av kardemummakaka! Jag brukar baka den varianten som finns i Rosendals, den är jättegod också. Det doftar så härligt med nybakad kardemummakaka...

    Kram/Lena

    SvaraRadera
  4. Var gärna med och tävla om ett smarrigt alla hjärtans dag paket på min blogg! :-)

    SvaraRadera
  5. Den måste testas! Lät så gott!

    Tack för alla ljuvliga recept du bjuder på. Det uppskattas av en godisråtta som jag... :)

    Kram Marie

    SvaraRadera
  6. Jätteenkel kaka, står just nu i ugnen, ska användas till Melodifestivalen.

    Ewa

    SvaraRadera