onsdag 4 februari 2009

Havre & messmörsbröd



Saftigt och gott bröd som brukar passa de flesta...
Messmöret ersätter sötning och fett i brödet och ger en god smak!

Lös upp 1 pkt jäst i 5 dl fingerljummet vatten, tillsätt 1 tsk salt, 2 rejäla skedar messmör, 2,5 havregryn och ca 10-11 dl vetemjöl.
Blanda väl och låt jäsa i ca 30 minuter.
Baka ut tekakor eller frallor.
Jäs igen ca 20 minuter. Grädda i 12-15 minuter beroende på storleken i 225 grader.

Barnen är glada i det här brödet, man kan ju låta bli att nämna messmöret för vissa...

Lycka till!
Lisbeth


9 kommentarer:

  1. Du, det var längesedan med messmör! Tycker det är jättegott, speciellt på en saltad riskaka!

    Ska ställa mig och baka din kardemummakaka om en stund!

    Kram/Lena

    SvaraRadera
  2. Hej hej!! Tack för alla härliga recept!! Har gått upp flera kilo bara för att det har blivit så kul att baka, hihi, nä inte riktigt men nästan. Du lyckas verkligen inspirera mig!!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Åh vilken gott bröd det här verkar vara! Hembakat är alltid godast! Mums! :-)

    SvaraRadera
  4. Här märker jag att det är farligt att stanna för länge ;-)

    Kramar Benita

    SvaraRadera
  5. Ja, men absolut är det så! ;)
    Min syster har bakat idag, helt underbart gott var det. Appråpå ingenting ;D

    SvaraRadera
  6. Åh tack! Mitt favvobröd. Men det blir nog inte lika gott som när du gör det men jag ska försöka. Hoppas allt e bra med dig?? Maria

    SvaraRadera
  7. Även det här brödet ser väldigt gott ut, måste provas! :-)
    Jag har aldrig bakat med messmör, spännande..

    SvaraRadera
  8. Härliga recept du har! Baka matbröd gillar jag och "av en slump" hittade jag hit. Messmörsbrödet ska jag prova, det låter gott.

    SvaraRadera
  9. Är det msk messmör? Vad är det för mängd på havregryn? Står bara 2,5

    SvaraRadera