onsdag 11 februari 2009

Kladdkaka m kokos & nougat

Kladdkaka går väl alltid ner!
Här en variant som är extra god med nougat (nu igen!) och kokos!!!
Blanda 100 gram smält smör med 2,5 dl strösocker, 2 msk vaniljsocker, 1 krm salt, 2 dl mjöl och 1 dl kakao.
Bred ut i kokosbeströdd form. Grädda i 12-15 minuter i 175 grader.
Smält 100 gram nougat i mikro el i vattenbad, bred på den något avsvalnade kakan. Strö på kokos och låt kallna helt.
Grädde förstås!
Lisbeth

6 kommentarer:

  1. Hur ska jag klara att fortsätta läsa dina underbara inlägg när jag startar GI rivstart nästa vecka?!

    Det har hänt något med mina kläder, ja t o m mina smala stövlar, jag ser ut som en korv/kassler. Undrar vad det beror på? Kan väl inte vara så enkelt att jag börjar bli smygfet?!

    Kram/Lena

    SvaraRadera
  2. Hejsan, vilket gott recept. Det får jag lov att prova till helgen! Ha det bra, kramar Eva.

    SvaraRadera
  3. oj det var farligt gott det här du har på din blogg,
    mums chokladrulltårtan tror jag att jag skall göra i helgen
    ha det bra

    SvaraRadera
  4. Jag är så glad att jag hittade hit.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  5. Tack, snälla du för att du är så generös och delar med dig av goda!
    Irene

    SvaraRadera
  6. Mmm, ja denna höll jag på att äta upp när jag skulle fota den: )

    Du är makalös Lisbeth!!

    Jag skriver mail snart... Mari.

    SvaraRadera