måndag 16 februari 2009

Sagolik chokladkaka med bananer



En mörk kraftig chokladkaka är alltid alldeles sagolikt att sätta tänderna i...
Här har några övermogna bananer fått göra sällskap.

Vispa 200 gram rumsvarmt smör med 3 dl strösocker poröst. Tillsätt 2 ägg och vispa lite till, sedan hälls 1 dl kokande vatten och 1 dl kakao i. Blanda ordentligt, och ha i 1 msk vaniljsocker, 1,5 tsk bakpulver, 1,5 tsk bikarbonat och 3 dl vetemjöl.

Bred ut i avlång kakform, jag klär den med bakplåtspapper.
Skiva 2-3 bananer och tryck ner i smeten.

Grädda i 175 grader ca 1 h. Täck ev den mot slutet om den ser ut att få för mycket färg...
Låt svalna något innan du stjälper upp den.

Smaska på!

Lisbeth

10 kommentarer:

  1. Sitter här och är galet chokladsugen och vad får jag se?!! Denna ljuvliga kaka. Jag dör!

    SvaraRadera
  2. För ett ögonblick tänkte jag - är det den Leila i kommentaren ovan, men det var det ju inte. Hon vågar nog inte fejsa konkurrensen!

    Kram/Lena

    SvaraRadera
  3. MMMMMMmmmmmmmmm......låter underbart, har provat din hjärtekaka som du lade in i lördags...mycket god...detta kan vara farligt att följa denna blog, får nog bli extra promenader ;)
    Tack för att du delar med dig av dina goda recept!
    Jillsan

    SvaraRadera
  4. Vilken tur att jag har några bananer liggande och lovvecka - nu ska här bakas!
    Kram
    Ann
    PS! Tack för att du gjorde ett avtryck på min blogg!

    SvaraRadera
  5. Mmmm, nu vattnas det i munnen... måste testas (den också).
    Tusen tack för att du delar med dig alla goa recept!

    Kram Marie

    SvaraRadera
  6. Det blir till helgen jag bakar denna go´bit, när dottern fyller år.

    Tack för härliga recept!
    Kram
    Anna

    SvaraRadera
  7. Hej Lisbeth!
    Jag gillar din blogg jätte mycket! Får ännu mer inspiration att baka efter ett besök hos dig. Har provat ett par recept, senast nu i kväll på dags recept. Smeten smakade sååå gott att jag var tvungen att provsmaka kakan också nu innan jag går och lägger mig. Den var jättegod!
    /AK

    SvaraRadera
  8. Tack ska ni ha alla bloggare!
    Baka på och sköt om er.

    Lisbeth

    SvaraRadera
  9. Du bara spottar ur dig ljuvliga bakverk hela tiden Lisbeth. Du är underbar!! Du borde verkligen fundera på om du inte skulle ge ut en receptsamling med alla kakorna på "riktigt" så att säga - en riktig coffetable-bok! DET tycker jag du ska göra!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  10. Å så massa gott du lagar :) och jag håller helt med Jenny om att du ska ge ut en Coffetable bok ,super ide

    SvaraRadera