Ett gott dinkelbröd med farinsocker för lite extra smak.
Och så min favoritingrediens, valnötter!
Lös 1 pkt jäst i 5 dl fingervarmt vatten, 1 tsk salt, 2 msk matolja och 3 msk farinsocker.
Blanda i 2 dl grovthackade valnötter och ca 10-12 dl fullkornsdinkel.
Jäs ca 30 minuter.
Baka ut till ca 20 bröd.
Jäs ca 20 minuter ytterligare.
Grädda i 225 grader ca 12-15 minuter.
Gudomligt gott!
Lisbeth
Det här va ett bra tips!! Ser (o låter) gott!! Ha det bra. Kram Lenita
SvaraRaderaAlltid smarriga recept hittar man hos dig. Det verkar som du ständigt har en deg på jäsning eller bakformar i ugnen. Själv blidde det Målargårdsbullar idag på ledig dag och doften sprider sig just nu i huset. Härligt! Vill bara önska en trevlig helg i vinter landet! /Kram Eva-Mari
SvaraRaderaDet vattnas i munnen, ska prova dett nästa gång jag har valnötter hemma, kram Eva.
SvaraRaderaEn trevlig helg önskar jag dig och din familj valnötsdrottning: ) Mari.
SvaraRadera