Goda till utflykterna eller som frukostbröd.
Värm 5 dl mjölk till fingervarmt.
Lös upp 1 pkt jäst i vätskan i en degbunke, tillsätt 1 tsk salt, 2,5 dl havregryn, 2 dl lätt creme fraiche, 2 dl solroskärnor, 2 msk sirap, 1 tsk bakpulver och 9 dl vetemjöl.
Blanda till en smidig deg.
Låt jäsa ca 40 minuter.
Baka ut ca 12-15 tekakor, nagga med gaffel och lägg på plåt.
Jäs ytterligare ca 20 minuter.
Grädda ca 12 minuter i 225 grader.
Mycket goda och hållbara...
Lycka till!
Lisbeth
Oh, mums med nybakat till frukost :)
SvaraRaderaTekakor väcker sådanna barndomsminne med ost på & ett glas oboy !
Hoppas du får en fin dag
Vilka underbara tekakor! Ser så goda ut!
SvaraRaderaTittar förbi och luktar lite *sniffelisniff*
SvaraRaderaHej på dej! Vilken tur att det alltid finns jästpaket i kylen. Och rågkrossen är slut så då passar detta utmärkt. Må så gott. //Maria
SvaraRaderaÅ vad jag gillar din blogg. Den är perfekt för mig som bakar mycket.
SvaraRaderaKram Lotta
Hej, har precis gjort denna deg, men jag behövde ha i två-tre dl mer vetemjöl än receptet säger. Så jag gick in för att se om ngn mer fått samma resultet, men nu jäser det och jag hoppas på fina thekakor ändå!!
SvaraRadera/Ulrika