Äppelkaka som bakas lite upp & ner...
Enkelt och snabb kaka
som kan göras med vilken frukt eller bär somhelst!
( det ska inte vara något bakpulver...)
Skär 2 fina äpplen i smala klyftor, lägg i en springform du klätt med bakplåtspapper. Strö över rikligt med kanel och lite socker.
Vispa 3 ägg pösigt med 2 dl strösocker och tillsätt 1 tsk vaniljsocker. Blanda ner 100 gram smält smör och 2,5 dl vetemjöl, rör ordentligt.
Häll smeten över äppelbitarna.
Grädda i 175 grader i ca 35 minuter.
Låt svalna lite, ta ur kakan ur springformen med hjälp av pappret och vänd den med botten upp på fatet. Dra av pappret och volia; en fin & god kaka...
Prova med hallon & äpple,
björnbär & päron
eller plommon kanske...
Blir ljuvlig på alla sätt!
Lisbeth
Uppånerkaka... det låter som ngt Mari hade skapat: )
SvaraRaderaMen upånerkaka ala Lisbeth VET jag är ngt helt annat!
Ha en solig söndag!!!
Smaskens! Ska testas...
SvaraRaderaKram Marie
Den ser jättegod ut! Kan man möjligtvis få den skickad per mail? ;)
SvaraRaderaMvh Lena
Verkar smaskigt, vore kanske något till lördagsfikat... Provade din nougatrulle i helgen, den gjorde succè! Tackar!
SvaraRaderaHoppas du får en bra vecka!
Kram Linda
Åhhh som den ser god ut. Den må jeg prøve. Ofte innom deg, leser og skriver av dine oppskrifter, her er så mange som jeg vil prøve :o)
SvaraRaderaKom inn til meg om du vil å være med på min tâvling, det hadde vært så trivelig :o)
Klem