fredag 3 april 2009

Äppel & rabarberkaka med kanelfras


Jag blev så sugen på rabarberkräm...
Koka en kräm på ca 5 dl rabarber (frysta el så småningom färska...)
och 2 dl vatten. Koka ca 10 minuter, tillsätt 2 msk potatismjöl utrört i 4 msk vatten.
Blanda väl och låt sjuda kort på eftervärmen...
Låt svalna och ät med en klick vispgrädde och pudra över kanel!!!

Jag kunde inte smälla i mig all kräm, så det blev en kaka på resten...

Vispa 3 ägg med 2,5 dl strösocker pösigt. Tillsätt 50 gram smält smör, 1 tsk vaniljsocker, 2 msk gräddfil el youghurt, 4 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver.
Blanda väl.
Bred ut på en mindre långpanna (ca 20x25 cam).
Skär ett äpple i tunna klyftor och fördela över kakan.
Klicka över ca 2 dl rabarberkräm.
Smält 50 gram smör och blanda i 1 dl strösocker, 1 dl kokos, 1 dl havregryn, 2 msk sirap och 2 tsk kanel.
Bred ut toppingen över kakan. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter.

Låt svalna innan du skär den i rutor.

Gott med grädde eller
vaniljvisp!

Lisbeth

3 kommentarer:

  1. Rabarber - det är vår det! Har inga egna men brukar få av mamma. Tyvärr tycker barnen det blir för surt i paj/bakverk, men saften är populär!

    /Lena

    SvaraRadera
  2. Du är som en levande bakmaskin: ) Det ena goda efter det andra..

    Tack för fin länk och trevlig helg, du har mail! Mari.

    SvaraRadera
  3. rabarber är verkligen vår! underbart ggott!

    SvaraRadera