måndag 13 april 2009

Rabarber & Jordgubbskaka


En god rabarberkompott
är fyllning i denna ljuvliga, vaniljdoftande pajkaka...
...tillsammans med de ljuvliga jordgubbarna!

(Recept på kompotten finns under 3 aprils inlägg)

Gör en deg av 125 gram rumsvarmt smör, 1 ägg, 2 msk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver, 1,5 dl strösocker och 3,5 dl vetemjöl.
Tryck ut i springform.
Fördela kompotten och skivade jordgubbar över smeten.
Grädda i 175 grader ca 35 minuter. Den ska var liiite kletig för att stelna och bli kakig när den kallnar...
Den ska nästan helt klart ätas med vaniljsås!
Men gräddeälskare som jag kan ta det också...

Lisbeth

8 kommentarer:

  1. Mmmm, den låter riktigt god. Kan också meddela att citronmarängpajen var helt oslagbar! Så himla gott med syrligt/sött, vacker blev den också! Tack goa Lisbeth!

    Nu ska jag till Sofiero och njuta av alla narcisser!

    Kramar/Lena

    SvaraRadera
  2. Oj va du är flitig med inläggen, vi hinner knappt med: ) Detta, såsom kakan nedan lät ju helt gudomligt!

    Nu syns det på rabarberna uta också. Lycka!!

    Ha det mysigt i Kagrebo!

    SvaraRadera
  3. åh rabarber är något jag verkligen måste inskaffa! den här kakan lät fantastsikt god!

    SvaraRadera
  4. Hej! Tack för en underbar blogg. Jag suger åt mig inspirationen och bakar, bakar, bakar =). Är det okej om jag länkar till dig på min blogg johacob.blogg.se?

    SvaraRadera
  5. Wow..for en smakfull blogg du har...Her fant jeg masse gode oppskrifter jeg må notere meg....

    SvaraRadera
  6. Åhh du den ser god ut. Verkligen nåt som jag ska prova.

    Kram Viveka

    SvaraRadera
  7. Tack alla bloggare!
    Ha en trevlig ny vardagsvecka! Och ett mysigt påsklov ni som är så lyckligt lottade!!!

    Lisbeth

    SvaraRadera
  8. ojoj, det lät fantastiskt gott! Tack för all inspiration

    SvaraRadera