med mandeltosca på...
Vispa 4 ägg med 2,5 dl strösocker pösigt, tillsätt 150 gram smält smör som kokat upp med 1 dl mjölk. Tillsätt även 1 msk vaniljsocker, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 1 dl kakao.
Blanda väl.
Häll i liten långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i 10 minuter först...
Gör under tiden toscan.
Smält 100 gram smör, tillsätt 1 dl strösocker, 3 msk sirap, 2 dl vispgrädde, 100 gram flagad mandel och 2 msk vetemjöl. Blanda under uppsjudning.
Ta ut kakan, häll över toscan, bred ut och ställ in igen i 10 minuter till i 175 grader.
Låt kallna, skär i munsbitar.
God som den är eller med
en klick grädde.
Lisbeth
Hej Lisbeth. En liten fråga om kryddkakan.När du skriver blanda ägg o socker, menar du bara blanda eller Skall man vispa?Tack.
SvaraRaderaHej Anonym!
SvaraRaderaI kryddkakan ska det bara blandas...
Mvh Lisbeth
Hej! Vill tacka för receptet på Succekakan, den gjorde verkligen succe på barnkörsfikat i lördags! Å Oboymuffinsarna blev smaskiga schlagerbakelser =0)
SvaraRaderaKram Linda
hej!
SvaraRaderajag tror du har glömt att skriva ut när mandeln kommer in i bilden? att den ska i toscasmeten förstår jag ju, men det kan ju ändå vara bra att ha det utskrivet :)
Mums, det där låter ju hur gott som helst!
SvaraRadera