En knaprig äppelkaka
med farinsocker, nötter & kanel...
Vispa 3 ägg pösigt med 2,5 dl strösocker, tillsätt 100 gram smält smör och 1 tsk vaniljsocker. Blanda även ner 2 msk mjölk, 1,5 tsk bakpulver och 3,5 dl vetemjöl.
Häll smeten i springform, skär 1 st stort äpple i klyftor och fördela däri.
Smält 50 gram smör, blanda runt med 1 dl grovhackade hasselnötskärnor, 2 tsk kanel och 0,5 dl farinsocker.
Fördela smörblandningen över äpplena i formen.
Grädda i 35 minuter i 175 grader.
Låt svalna i formen.
Må gott!
Lisbeth
Som vanligt så blir man jättesugen på fika när man hälsar på här..
SvaraRaderaRIktigt smarrigt...
Snyggt fat också..
En kaka i min smak. Måste testa den. Men alla dessa goda kakor är inte bra för figuren......... Det går ju inte att låta bli dem.
SvaraRaderaHa det så gott.
Kram Birgitta
Tack kära bloggare.
SvaraRaderaMå gott och baka på...
Njut av sommaren!
Lisbeth
Mmmm... en sån blir det till emfikat i trädgården! Efter en tid med en himla måsten är fritiden åter min och vad är väl då bättre än att fira med en god kaka?!? Tack för alla goda tillskott till receptsamlingen!
SvaraRaderaKram
Ann
*Oj fin sida o mkt fina bilder* :)
SvaraRaderaLägg gärna till din sida på FOGG, under rätt kategori, så kan andra lättare hitta din sida!
http://llsaventyr.blogg.se/fogg
Passa på att besök min privata när du ändå är ute o surfar :P Har massa kul att erbjuda!
Keep on good work!
//LL's Äventyr