En så god kombo är
kanel med rabarber...
Det har jag skrivit om tidigare,
här kommer en till
variant!
En rabarberkompott kan du koka först...
Rensa 2-3 rabarberstängler och skär i småbitar. Lägg i 1 dl vatten och 1 dl strösocker. Koka upp, låt puttra en stund. Ta av från plattan och tillsätt 1 msk potatismjöl utrett i 3 msk vatten. Rör och låt tjockna.
Gör en pajdeg.
100 gram rumsvarmt smör blandas med 3 dl vetemjöl, 3 msk strösocker och 1 äggula.
Blanda och tryck ut degen i en pajform/springform.
Grädda i 200 grader i ca 12-15 minuter.
Fördela rabarberkompott i skalet.
Vispa 4 äggvitor till fast maräng, tillsätt 2 dl strösocker och vispa lite till. Blanda ner 2 msk kanel, rör runt.
Bred marängen över rabarberkompotten.
Grädda i ca 15 minuter i 150 grader. Marängen ska bara få lite färg.
Låt svalna.
En god vaniljglass, eller om du vill
grädde!
Mmmm,
hälsar
Lisbeth
TACK för härlig inspiration!!!
SvaraRaderaHej svejs
//Anna
Jag kopierar receptet bums. Smaskens med rabarber och maräng.
SvaraRaderaVad du frestar oss med mycket gott. Ska vi baka alla dina fina bakverk kommer vi att rulla fram innan sommaren är slut. Men det är så roligt att läsa dina recept. Ska ha en bakdag nästa vecka när allt lugnat ner sej lite här och då kommer jag att pröva något härifrån.
SvaraRaderaHa det så gott.
Kram Birgitta
Den här pajen lät ju jätte god!
SvaraRaderaDen måste jag testa i sommar.
Hälsningar
Mia
Uit Nederland.
SvaraRaderaHet gebak ziet er heerlijk uit maar jammer genoeg kan ik het niet maken want ik snap niets van de taal.
Ik denk dat het Noors is.
vriendelijke groet van Hilda
Vilken underbar blogg du har nu måste jag också baka, vilket inte sker så ofta numera.Tack för inspirationen.
SvaraRadera/ Maud
Jag blev så glad när jag rammlade in på den här bloggen.
SvaraRaderaMin 13-åriga dotter har precis fått glutendiagnos och hon tror att det inte finns något gott för henne att äta. Nu kan jag motbevisa henne med både den ena och den andra läckerheten.
Ser fram emot att läsa din blogg. Tack!
Hälsningar från Marie i Järvsö