Saffranspannkaka...
Blanda en plastrulle färdig risgrynsgröt ( 500 gram ca) med 3 ägg, 2 dl finhackade sötmandlar, 1 pkt saffran och 2 msk strösocker. Tillsätt några droppar bittermandelessens om du vill. ( Faktiskt gott utan saffran också...men då blir det en risgrynspudding av det! :)
Häll i springform och grädda i 175 grader i ca 25 minuter.
Servera med en god kompott och vispgrädde!
Lycka till go vänner!
Hej Lisbeth, saffranspannkaka har jag inte ätit sedan Gotlandsresan 1996, med salmbärsylt. Den vackra gula färgen på din pannkaka, kommer den från äggen eller har du haft i lite saffran? Smart idé att använda risgrynsgröt på tub!
SvaraRaderaLena
Ska det inte vara saffran i...?
SvaraRaderaBlev bjuden på saffranspannkaka med grädde och björnbärssylt i lördags - såååå gott!!!
Nej men va läckert, Gotlandskänslor!!
SvaraRaderaTusen tack för idag Lisbeth! Mari.
Ohh, jag längtar till Gotland direkt, fast min norrländska farmor gjorde världens godaste!
SvaraRaderaMen Herre Gud så perfekt det receptet kom då! Har ju presis varit på Gotland och har några inlägg på lut där jag skall visa vår resa i några bilder. Gissa vad jag nästan alltid fikade.......Saffranspankaka! Gudagott men så olika på olika ställen. Skall verkligen prova ditt recept. Tack för det! / Kram Eva-Mari
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaVad smaskit!!! Men ska det inte vara saffran i??
kram Ewa
Smart med färdig risgrynsgröt! Men ska det inte vara saffran i? Lollo
SvaraRaderaÅh, det här receptet låter väldigt gott! Eftersom jag bor utomlands har vi inte färdig risgrynsgröt på tub i affärerna. Hur mycket gröt är det i en tub? Och hur mycket saffran ska det vara i pannkakan.
SvaraRaderaTack för en mycket trevlig blogg.
/N
Vet inte om du missat saffranen, fast för min del var det jättebra för jag är inget fan av saffran, hihi. Så jag tyckte att den verkade jättegod :D Skall nog prova den imorgon! Ha det fint!
SvaraRaderaÅååh, tack snälla för receptet. Detta måste jag pröva. Annars blir det bara saffranspannkaka vid Gotlandsbesöken.
SvaraRaderaÅhh,sååå gott det ser ut och så
SvaraRaderaenkelt tack för receptet men undrar också om det inte ska vara saffran i?
Ha en skön Söndag,
Kram Maria
Hej vännen!
SvaraRaderaÅåå va gott med Saffranspannkaka!!!
Gjorde en för inte allt för länge sedan den vart tyvärr inte bra alls, för lös antagligen den färdiga gröten som jag köpte, den var nog för rinnig. Ska absolut pröva ditt recept få se om jag kan lyckas bättre =)
Ha de gott!
Kraam / Benita