tisdag 8 september 2009

Kokostoscarutor!


Lättbakade rutor, saftiga och hållbara!
Vispa 150 gram rumsvarm smör poröst med 2,5 dl strösocker, tillsätt 3 st ägg och vispa lite till. Blanda ner 1 msk vaniljsocker, 1 msk bakpulver, 1 dl mjölk och 4 dl vetemjöl. Blanda allt ordentligt, och häll på en bakpappersklädd mindre långpanna.
Grädda i ca 15 minuter i 175 grader.
Blanda under tiden 100 gram smält smör med 3 msk sirap, 1 dl grädde, 1 dl strösocker och 2 dl kokos.
Bred ut över den halvfärdiga kakan.
Grädda i 175 grader i 10 minuter till...
Låt svalna innan du skär i rutor.
God som den är,
rakt upp och ner bara...
Lisbeth

3 kommentarer:

  1. Dessa vill jag ha till kaffet i dag!! Men det blir nog inget i dag, kanske en annan gång: ) Tack för mail, sänder ett i dag till dig! Mari.

    SvaraRadera
  2. Smaskens, jag älskar kokos! Kanske kan vara gott med lite rivet limeskal i också?

    Hoppas allt är bra!

    Lena

    SvaraRadera
  3. Oj så¨mycket gott här finns...
    Pröva att baka det mesta.
    En frågar har du hört talas om EKORRGÖMMOR?
    Har letat o letat efter detta kakrecept, tror att det va nån kola kräm o dekration med 3 nötter-botten kommer jag ej ihåg men vet att dessa trycktes ut i folie-bull-formar.
    MVH Christina

    SvaraRadera