torsdag 19 november 2009

Choklad & Apelsinskorpor!


Börjar baka inför den kommande juletid nu...
Här blir det goda skorpor,
de är så hållbara så de klarar sig fint!
Blanda 4 dl vetemjöl, 2 dl havregryn, 1 dl kakao, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl strösocker och rivet skal av en apelsin.
Smält 50 gram smör och blanda i samma kastrull 1 dl filmjölk, 2 msk apelsinmarmelad och 1 ägg. Vispa runt och häll över de torra ingredienserna.
Blanda till en deg.

Rulla ut två längder och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.
Tryck till något.

Grädda i 225 grader i 15 minuter.

Låt svalna lite, skär i sneda små skorpor. Lägg med snittytorna upp.
Ställ in i ugnen på 100 grader i en timme och låt eftertorka.

Goda till kaffe, te eller glögg!
Lisbeth

7 kommentarer:

  1. Åhhhhh.... så gott det låter.

    SvaraRadera
  2. Är detta ngt liknande era goda chokladskorpor sen Bagarstugan??(=mina favoriter) Jag måste helt klart prova i helgen!!!//Ulrika

    SvaraRadera
  3. Oj oj så smarrigt det låter:)
    Kram Sari

    SvaraRadera
  4. Hej! Jag kommer att vara en flitig gäst på den här sidan i december när jag ska baka gott tiil julen.
    Ha det gott!
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  5. Vilken FANTASTISK bak-blogg!! Hit kommer vi tillbaka.Tänkte prova papparkaksbrödet!! Kram kram C&M

    PS vi länkar!!

    SvaraRadera