Börjar baka inför den kommande juletid nu...
Här blir det goda skorpor,
de är så hållbara så de klarar sig fint!
Blanda 4 dl vetemjöl, 2 dl havregryn, 1 dl kakao, 1 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl strösocker och rivet skal av en apelsin.
Smält 50 gram smör och blanda i samma kastrull 1 dl filmjölk, 2 msk apelsinmarmelad och 1 ägg. Vispa runt och häll över de torra ingredienserna.
Blanda till en deg.
Rulla ut två längder och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.
Tryck till något.
Grädda i 225 grader i 15 minuter.
Låt svalna lite, skär i sneda små skorpor. Lägg med snittytorna upp.
Ställ in i ugnen på 100 grader i en timme och låt eftertorka.
Goda till kaffe, te eller glögg!
Lisbeth
Åhhhhh.... så gott det låter.
SvaraRaderaDetta måste jag prova, kram Eva.
SvaraRaderaÄr detta ngt liknande era goda chokladskorpor sen Bagarstugan??(=mina favoriter) Jag måste helt klart prova i helgen!!!//Ulrika
SvaraRaderaOj oj så smarrigt det låter:)
SvaraRaderaKram Sari
Hej! Jag kommer att vara en flitig gäst på den här sidan i december när jag ska baka gott tiil julen.
SvaraRaderaHa det gott!
Kram Birgitta
Vilken FANTASTISK bak-blogg!! Hit kommer vi tillbaka.Tänkte prova papparkaksbrödet!! Kram kram C&M
SvaraRaderaPS vi länkar!!
Mm ser väldigt smarrigt ut..
SvaraRadera