bullar att frestas med i vår...
Prova med en annorlunda honung om Du vill ha
ännu mer tvist på det...
Lavendelhonung, Citronhonung eller kanske Rosenhonung!
Gör ett degspad av 100 gram smält smör och 5 dl mjölk. Låt bli fingervarmt.
Blanda ut 1 pkt jäst i spadet i en bunke. Tillsätt 1 dl strösocker och 2 tsk salt. Blanda i 11-12 dl vetemjöl. Blanda väl.
Låt jäsa i bunken i 40 minuter.
Ta upp och knåda en stund, utan att baka i mer mjöl om möjligt.
Tryck ut till en avlång kaka, bred på en fyllning bestående av 100 gram rumsvarmt smör, 1 smk vaniljsocker, 1 msk strösocker och 5 msk honung.
Det kan bli lite smetigt med det blir godis sedan...
Vik ihop degen och snurra dina bullar till den form du vill, lägg på bakplåtspappersklädda plåtar eller i bullformar på plåt. Vill du ha höga och extra vackra bullar lägger du bullformarna i muffinsplåt!
Låt jäsa i 25 minuter. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 10-12 minuter i 225 grader.
Låt svalna på plåten.
Kaffet är klart och bullarna
doftar ljuvligt!
Lisbeth
Kul med lite variation på de vanliga bullarna =0)
SvaraRaderaKram Linda
Mmmm....Mums! Smart att lägga dem i muffinsform, det har jag inte testat!
SvaraRaderaVilken lockande bild! Spännande med smaksatt honung till bullarna - det måste jag prova. Mycket goda recept och fina bilder i din blogg! Man vill baka allt! Mvh. Annika
SvaraRaderaVaniljbullar och kall mjölk! Man svimmar!!! Mari.
SvaraRaderaLåter gott!! Här hemma är favoritbullarna fyllda med riven vit choklad, det är jättegott!! (Blev till efter att jag gjort dina saffransbullar m.vit choklad och pinje!)/Ulrika
SvaraRaderaOi, så gode de så ut! Takk for at du deler så sjenerøst av oppskriftene! Klem Hege
SvaraRaderaTack för receptet, de är mums ;D
SvaraRaderaGjorde dom här igår fast med mandeltosca uppå. :) så otroligt gott! idag blir det chokladmums! Tack för en jätte bra sida!!!
SvaraRadera