såsom rabarber och äpplen.
Gör en pajdeg.
blanda 125 gram smör med 3 dl mjöl, 1 tsk vaniljsocker, 0,5 dl strösocker och 2 msk grädde (eller kallt vatten) och tryck ut degen i en pajform eller springform.
Förgrädda i ca 10 minuter i 200 grader, låt svalna lite.
Skär 1 äpple och 2-3 rabarberstänglar i småbitar, stek de hastigt i lite smör tillsammans med 1 dl farinsocker och 1 msk riven färsk ingefära.
Fördela på pajskalet.
Blanda 1 dl vetemjöl med 100 gram smör, 1 dl havregryn och 1 dl strösocker till en smuldeg som du strör över frukten.
Grädda i 20 minuter cirka, tills det blivit fin färg.
Ätes med fördel nybakt, lite ljummen...
Med vaniljvisp eller grädde...
Trevlig helg alla bloggare!!!
Lisbeth
Skulle sitta fint om en timma när middagen smält ner ordentligt.
SvaraRaderaMums, gud vad gott! Älskar Rabarber...
SvaraRaderaTrevlig helg/Lotta
Rabarber & äpple, den passar bra som nationaldagskaka!
SvaraRaderaHa en bra helg vännen, vi hörs!