Det är nåt med valnötter och mig!
Jag kan äta de jämt, har ofta en liten burk i väskan när suget sätter in...
Valnötsglass mmmmm, praliner med valnöt, kanderade valnötter
ja allt man kan tänka sig...
Nu blev det matbröd!
Lös upp 1 pkt jäst i 5 dl fingervarmt vatten, tillsätt 2 tsk salt, 0,5 dl farinsocker, 0,5 dl matolja och 3 dl havregryn.
Blanda i 3 dl grovhackade valnötter samt ca 10 dl vetemjöl.
Ha degen så lös du törs...
Jäs i ca 40 minuter.
Ta upp och knåda en stund.
Jag gräddade nu i en avläng bakform, klädd med ett bakplåtspapper samt en rund limpa brevid på plåten.
Snitta gärna bröden med en vass kniv.
Låt jäsa i ca 25 minuter till.
Grädda i 225 grader i 25 minuter. Ev kan du ta ur limpan ur formen och låta den stå kvar i eftervärmen en kvart ca.
Låt svalna.
Ät med en stark ost, en vällagrad präst kanske...
Ha det gott!
Lisbeth
Låter jättegott! Jag gillar verkligen eget matbröd.
SvaraRaderaDet här brödet måste jag baka, låter gott!
SvaraRadera