torsdag 29 juli 2010

Choklad & Marängpaj!

Den suddiga bilden till trots så är det här en riktig
goding!
En god pajbotten med en smakrik chokladfyllning
och ett ljuvligt marängtäcke!
Mmmm...
En pajbotten behövs.
Blanda 3 dl vetemjöl med 3 msk strösocker, 125 gram mjukt smör och 1 tsk vaniljsocker.
Tryck ut i en rätt stor pajform eller en springform.
Grädda botten i 15 minuter i 175 grader.
Smält 100 gram smör, låt 100 gram mörk fin choklad smälta ner i smöret.
Vispa 3 äggulor (spar vitorna till marängsmet) tillsammans med 1,5 dl strösocker pösigt. Tillsätt 1 tsk vaniljsocker, 2 msk mjöl och 1 msk sirap. Blanda i smör och chokladblandningen. Rör ihop.
Häll i den förgräddade pajbotten.
Grädda i 175 grader i 10 minuter.
Vispa under tiden vitorna till maränsmet och tilsätt 1,5 dl strösocker.
Bred över marängen och grädda ytterligare 15 minuter i lite lägre temperatur; ca 150 grader.
Låt svalna.
Servera gärna med
färska hallon eller jordgubbar!
Som att komma till himmeln...
Lisbeth

7 kommentarer:

  1. Åh gud så smarrigt det låter! Den ser grym ut också. Måste jag prova någon dag. Jag älskar ju att baka. Det har inte blivit så ofta på senaste bara...

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Muuums vad gött det låter,jag har bakat lite av dina recept..din blogg är livsfarlig..hahahhaaa..men väldigt goooood...ha en toppendag..Kram/Annelie

    SvaraRadera
  3. Ser otroligt god ut... den ska jag lägga till samlingen av framtida recept.

    Må så gott, kram Marie

    SvaraRadera
  4. Ellerinize sağlık. Güzel görünüyor.

    Saygılar.

    SvaraRadera
  5. Choklad och maräng är ju en härlig kombination.

    SvaraRadera
  6. Bakade den till tjejmiddag förra veckan, och den var väldigt uppskattad! Supergod :)

    SvaraRadera
  7. Ska testas idag :-) Förväntar mej inget annat än ljuv musik hihi

    SvaraRadera