fredag 13 augusti 2010

Goda kardemummakakan!

Har haft med denna
goda, saftiga och enkla
kaka förut...
Idag blev det den igen!
Blanda 4 dl vetemjöl, 1,5 dl strösocker, 2 tsk bakpulver och 1 msk malen kardemumma med 150 gram smält smör, 2 dl filmjölk och 1 ägg.
Blanda allt.
Bred ut i en smord form. (Dagens form blev en vacker låg pajform från Blomsterstugan i Hedemora...Tack Mari för den fina gåvan!)
Grädda i 175 grader i ca 25-30 minuter. Får gärna vara lite, lite lös. Blir saftigare då!
Låt svalna.
Servera gärna med färska hallon & blåbär
och en klick grädde.
Må gott.
Lisbeth

6 kommentarer:

  1. Ellerinize,emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    SvaraRadera
  2. Gött!!! Den ska jag baka i helgen,enkel och bra...Ha en bra dag..Kram/Annelie

    SvaraRadera
  3. Den låter väldigt god! :)

    Om du vill/kan så skulle det underlätta mitt bakande om du på ett ungefär angav mått/volym på de formar du använder till kakor. :)

    SvaraRadera
  4. Mmm den såg god ut!

    Förresten!
    Jag har en utlottning/tävling på www.themuffinbaker.blogg.se, check it out! :)

    http://themuffinbaker.blogg.se/2010/august/tavlingutlottning.html

    SvaraRadera
  5. Kardemumma är en klassisk krydda som aldrig slår fel! *ler*

    Missa inte min tävling om söta muffinsformar från Present & Dekor!

    Kram Karin

    SvaraRadera
  6. Den såg jättegod ut. Kardemumma är ju jättegott.

    SvaraRadera