torsdag 30 september 2010

Sverigekaka!


En perfekt kaka!

På alla sätt...
...kan användas som tårta, går snabbt att göra av basingredienser,
och den är så god.
Vispa 3 ägg pösigt med 3 dl strösocker. Tillsätt 1 dl kokande vatten. Blanda ner 3 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver.
Blanda allt.
Häll i springform, grädda omedelbart i 175 grader i ca 30 minuter.
Ta ut, låt svalna något.
Dela i två bottnar. Fördela en fyllning på båda bottnarna, bestående av 100 gram smält smör, 1 dl mjölk som kokat upp och med 1 msk vaniljsocker tillsatt.
Lägg ihop. Sikta över florsocker.
Servera med tex bär och grädde för en snabb tårta.
Må gott!

Lisbeth

4 kommentarer:

  1. Çok leziz ve çok güzel görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    SvaraRadera
  2. He he snabbt och enkelt! Och dessutom gott! Men vissa vill bara komplicera...

    SvaraRadera
  3. Den är toppengod, en favorit hemma. Lätt att ta med som en "presentkaka".
    Ett tips som också är väldigt gott: Jag brukar göra vaniljsåsen lite tjockare, rör i maizena+utrört i kall vätska. Då blir det mer vaniljsås, lite krämigare!

    Kram

    SvaraRadera