söndag 10 oktober 2010

Björnbärspaj med Honungstosca!



God och enkel paj,
funkar även så bra med höstens äpplen!
Gör en pajdeg.
Blanda 125 gram rumsvarmt smör med 0,5 dl strösocker, 3 dl vetemjöl, 1 ägg och 1 tsk vaniljsocker.
Tryck ut degen i en pajform eller en springform.
Grädda skalet i ca 15 minuter i 200 grader.

Tryck gärna till kanten lite när den är klar.
Blanda ca 250 gram bär med 2 msk potatismjöl, häll i den förgräddade pajbotten.
Smält 100 gram smör i en kastrull, tillsätt 2 msk mjölk, 2 msk vetemjöl, 1 dl strösocker, 3 msk honung och 200 gram flagad mandel. Koka ihop, det ska inte stå och koka mer.
Bred på toscan på bären.
Grädda i ca 15-20 minuter i 200 grader.
Låt svalna något.

En klick creme fraiche till är
supergott!

Må bra!
Lisbeth

7 kommentarer:

  1. Çok güzel olmuş. Çok beğendim. Leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    SvaraRadera
  2. vad gott det ser ut...mmm...måste testas..
    du har en helt underbar blogg.
    ha en skön dag
    kram vaso

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket för era goa kommentarer! Och jag är så glad att ni uppskattar det jag gör.

    Stor KRAM!

    Lisbeth

    SvaraRadera
  4. å jag kan intyga att den kakan är superb!

    Du är BÄST!!! På allt! Mari.

    SvaraRadera
  5. Das ist fantastisch,tolle Rezepte,danke! Liebe Grüße aus Österreich Edith.

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Du det här var ju en helt livsfarlig blogg som jag ramlade in på =)
    Så mycket gott....
    Hit kommer jag gärna tillbaka ;)
    Kram från Öland

    SvaraRadera
  7. Har testat den och den är underbart god! Tusen tack!

    SvaraRadera