lördag 16 oktober 2010

Filmjölkslimpa m Lingon!


En favorit som jag glömt bort litegrann...
...eller förträngt, när jag hade cafe bakade jag denna x 10 nästan varje dag!
God är den iallafall.

Till en limpa gör vi så här...
Blanda 5 dl filmjölk (jag tog långfil, men vilken som går bra!) med 2 tsk salt, 2 tsk bikarbonat, 6 dl grahamsmjöl, 2,5 dl vetemjöl, 2 dl lingon och 2 msk sirap. Allt blandas till en gröt som hälls i bakplåtspappersklädd limpform.
Grädda i 175 grader i 50 minuter, ta ur formen och låt stå i eftervärmen i 15-20 minuter.

Brödet är godast när det kallnat.

Och jättehållbart...Annars skivar du det och fryser ner!


En god ost och en cappuccino!
Klart för kvällsfikat...

Lisbeth


8 kommentarer:

  1. Ellerinize emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.

    Saygılar.

    SvaraRadera
  2. Mmmm vilken god limpa,den vill jag också ha med ost på!!! Ha en bra helg kompis!! Mari.

    SvaraRadera
  3. Filmjölkslimpa är helt klart en favorit. Snabbt, enkelt och gott.

    SvaraRadera
  4. Hei, dette så jo så godt ut. Den skal jeg prøve å bake.

    SvaraRadera
  5. Bakade detta bröd idag, det var lätt och smidigt att göra och smakade mycket gott!! Tack,tack / Carina

    SvaraRadera
  6. Vilket härlig recept! Måste provbakas! Trevlig helg!

    SvaraRadera
  7. Låter jättegott! Det måste jag prova! /Anna

    SvaraRadera
  8. Låter jättegott! Det måste jag prova! /Anna

    SvaraRadera