onsdag 3 november 2010

Banankaka med Kaffesmak!

Bananer ligger och blir bruna i fruktskålarna lite
varstans har jag en känsla av...
Räddningen blir en god, saftig kaka med
de bruna bananerna i!
Vispa 3 ägg pösigt med 2 dl strösocker, vispa en stund till medan du lägger i bananerna. Vispen mosar de lagom mycket...
Tillsätt 100 gram smält smör och 0,5 dl mjölk. Tillsätt 0,5 dl kallt kaffe, 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver och 3,5 dl vetemjöl.
Blanda allt ordentligt. Häll i välsmord form.
Grädda i 175 grader tills kakan känns torr, ca 45 minuter.
Låt kallna innan du stjälper upp den!
Mums!
Gott tillsammans med en kopp varm choklad på utflykten,
eller framför kaminen!
Lisbeth

4 kommentarer:

  1. Den kan du vara säker på att jag skall prova!
    Tack för reseptet!

    Irene

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet! Det kom verkligen lägligt. Har tjuvat ditt recept och lagt upp det på min blogg tillsammans med din bloggadress. Hoppas att det är okej.
    /Thildisen

    SvaraRadera
  3. Står i ugnen nu, bara smeten var ju supergod :OO))

    SvaraRadera