fredag 12 november 2010

Saffranskaka!


Tänk att saffranskakor är så magiska...
Mums med saffran året om, och alldeles speciellt
i höstmörkret...
Vispa 3 ägg pösigt med 3 dl strösocker, tillsätt 150 gram smält smör som du låtit 1 pkt saffran ligga en stund i. Tillsätt även 1 dl vispgrädde, 1 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver och 3 dl vetemjöl.
Blanda allt.
Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Låt den inte gå för länge, godast något undergräddad...
Njut!
Lisbeth

7 kommentarer:

  1. Jag håller med dig, saffran är fantastiskt gott. Jag är en sann lussebulle-älskare i stora mått.

    Vilken härlig blogg du har, perfekt för min söta smak :o)

    Ha en fin helg!
    Kram Ulrika

    SvaraRadera
  2. MMMM den verkar väldigt god! Denna kaka ska jag absolut testa nu i kommande jultid:)
    Trevlig Helg!
    Veronica

    SvaraRadera
  3. Det lät verkligen gott, kanske något att testa till lucia.

    Ha en fin helg, kram Marie

    SvaraRadera
  4. Oj vad mycket godsaker..här kan man verkligen plocka russinen ur kakan..dig vill jag följa och lägga in hos mig så jag kan få mer tips på godsaker..ok hoppas jag
    hälsningar irenestavlor

    SvaraRadera
  5. Den saffranskakan såg smarig ut !! :)

    Fortsatt trevlig Lördag

    / Jenny

    http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg

    SvaraRadera
  6. Den saffranskakan såg smarrig ut !! :)

    Fortsatt trevlig Lördag

    / Jenny

    http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg

    SvaraRadera
  7. mmmm...står i ugnen just nu...ska bli smarrigt att smaka på
    kram
    och tack för en smaskig blogg

    SvaraRadera